De geboorte van Luzz Candle

Luzz Candle is ontstaan als hobby tijdens de pandemie. Na het afronden van mijn studie Communicatie wilde ik eigenlijk gaan reizen. Helaas viel dit plan in het water door Corona. En dat had zo moeten zijn, want hierdoor ontdekte ik een nieuwe passie. Namelijk het bedenken en maken van kaarsen en woonaccessoires. Eerst werden er alleen kaarsen gegoten voor vrienden en familie. Later kwamen daar een aantal bestellingen bij en uiteindelijk is Luzz Candle in februari 2022 officieel een bedrijf geworden. Inmiddels zijn we regelmatig te vinden op markten, hebben we verschillende verkooppunten in Nederland én hebben we een Etsy shop
en deze webshop.

Waarom Luzz Candle?

‘Luz’ is het Spaanse woord voor ‘licht’. Aangezien mijn reis niet door kon gaan, wilde ik mijn Spaanse droom op deze manier terug laten komen. Bovendien is ‘licht’ een ontzettend mooi woord. Het heeft zowel een letterlijke als een spirituele betekenis. Zo kun je je leven verlichten én licht zoeken in de duisternis. En natuurlijk verlichten onze kaarsjes ook gewoon je woning.

schelpje kaars

Missie & visie

We willen met Luzz Candle zo duurzaam mogelijk te werk gaan. Zo worden onze kaarsen gemaakt van koolzaadwas en onze schaaltjes van Jesmonite. We vinden het belangrijk om lief te zijn voor de wereld om ons heen.

Daarnaast staan we ook voor de ‘slow living’ beweging. Deze beweging staat voor het vertragen van ons leven, zodat er meer tijd is om hiervan te genieten. Het is een tegenantwoord op de huidige maatschappij waarin ‘meer, meer, meer’ centraal staat. De nadruk wordt juist gelegd op het luisteren naar jezelf en naar je eigen spirituele, mentale en fysieke behoeftes. We hopen dat je samen met onze producten juist kunt genieten van de kleine momentjes voor jezelf.

Onze laatste waarde is ‘handmade’. Alle producten worden namelijk door mijzelf gemaakt. Van het bedenken en ontwerpen van nieuwe kaarsen tot het schuren en lakken van de schaaltjes. We maken écht alles zelf met de hand om de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

Scroll naar boven